Kayama 2011.10.10. 18:10

3000

 

3000 repült óra Horneten


   

Miguel Bernard őrnagyMiguel Bernard őrnagy egy elit klubhoz csatlakozott 2011. augusztus 15-én, ugyanis ezen a napon érte el 3000. repült óráját a CF-18 Hornet vadászrepülőgépen. A pilóta Bagotville-ből (Québec, Kanada) repülte át gépét Trapaniba (Olaszország), hogy támogassa a Mobile hadműveletet.


„Ez egy fontos mérföldkő, mivel nem sok ember rendelkezik ennyi repült órával a típuson. Sok ideig tart megszerezni,” - nyilatkozta Trapaniban.


Bernard őrnagy egyike azon két aktív CF-18-as pilótának, akinek 3000 repült órája van Horneten.
A Gatineau-i (Québec) születésű Miguel 1988-ban csatlakozott a Kanadai Légierőhöz. Régi álma volt, hogy vadászrepülőgéppel repülhessen, amióta elkezdett repülni egy barátja édesapjával, aki civil pilóta volt.


Amióta teljesítette a kiképzését Horneten, azóta Bernard őrnagy gyermekkori álmát éli. Ezen felül szolgált a 4. ezrednél Cold Lake-ben (Alberta), a 3. ezrednél Bagottville-ben, csere pilóta volt Ausztráliában és Németországban, és kétszer volt kiküldetésen Kandahárban. Bemutató pilótaként számos repülőnapon vett részt Hornetjével.


Az összes küldetése ellenére, míg ezt a lenyűgöző repült óraszámot összegyűjtötte, Bernard őrnagy állítja, hogy karrierjének legfontosabb mozzanata a Mobile hadműveletben való bevetése.


„3000 órámba került, hogy eljuthassak az első bevetésemhez!” – tette hozzá nevetve. „Sok pilóta végigcsinálja az egész karrierjét anélkül, hogy bevetésre menne, így ez nekem teljesíti a körfolyamatot. Itt mindenből a legjobbat kell nyújtani, mert harci körülmények között tesszük azt, amire képeztek minket.”


Bernard őrnagy szintén kiemeli Kanada közreműködésének fontosságát a Unified Protector hadműveletben.


„Ilyen konfliktus, nem sűrűn fordul elő, de amikor igen, akkor nagyon rá kell koncentrálni. Líbia lakossága: ez az ő országuk. Mi itt vagyunk, hogy segítsük őket és megmentsünk minél több életet” - nyilatkozta Bernard őrnagy.  

JETfly Internetes Magazin


Jó ég... Én már annak is örülnék, ha tizedennyit tudnék repülni a szimulátoron... De ez akkor is nagy teljesítmény! Gratula!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr413292281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása