Kayama 2010.06.18. 12:00

Elhatározás

Ma délelőtt volt egy kis szabad időm, így 40-es folytatta a képzésemet. A helikopterek, pontosabban a harci helikopterek világában kalandoztunk. Átbeszéltük az S-76 és az Apach közti legnagyobb különbségeket, és szóba került egy kis stratégia is. Átvettük a különböző harci heli-típusokat is - és a kapott videók és ismeretanyag alapján eldőlt, hogy helire specializálódom a HUE-n belül. Az alapkiképzés után az OH-58D Kiowa Warrior lesz a fő területem. A Kiowa az Apach legfőbb társa a bevetések során, felderíti a terepet, amit aztán az Apach "rendbe tesz". A Kiowa ráadásul nem olyan nagy, ám roppant mozgékony - és ahogy 40-es is mondta - a valóságban is vannak női pilótái.

A Kiowa a Bell fejlesztése, két üléses, egy hajtóműves felderítő helikopter. Az OH-58D egy speciális, nagy pontosságú navigációs rendszer segítségével képes pontosan meghatározni a célpont helyzetét. Csúcssebessége 241 km/h, azaz 149 mph. Közel 350 mérföldes hatótávolság is jellemzi (by wikipedia). Íme, egy (igaz, angol nyelvű, de érdekes) link ITT, és egy-két fotó róla:

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr132090888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása