Kayama 2011.10.12. 17:55

Uram Atyám...

Ez volt az első gondolatom, mikor megláttam a képet, amiről ez a poszt szól(ni fog). A második gondolatom az volt, hogy "... és ez tényleg repült???" S hogy miről is lenne szó? Erről:

Kalinin K7 1.jpg

Ez itt, kérem szépen, egy nagy, és orosz, és bombázó, és repülőgép, a Kalinin K7. Elképesztő kinézete, méretei mindazonáltal, hogy elborzasztóak és meghökkentőek, kétség kívül különlegessé teszik ezt a repülésre tervezett szörnyet. Különleges futóműve, hajtóműveinek elrendezése, és már maga a látvány is félelmetes.

Nehézbombázónak és szállítógépnek tervezték. Eredetileg hat motor hajtotta volna. A sugárhajtású repülőgépek korszaka előtt ez volt az egyik legnagyobb repülő. Amennyire utána olvastam, túl sok "példány" nem készült belőle, és tragédia is fűződik ehhez a monstrumhoz. Wiki csak angol nyelven adott találatot erről a szörnyről, de találtam néhány beszédes fotót és ábrát is, amit most mellékelek. Szerintem túl sok kommentár nem is szükséges hozzá :)

Kalinin K7 2.jpg

Kalinin K7 5.jpg

Kalinin K7 4.jpg

Talán még csak annyit, hogy létezett egy ennél nagyobb légi jármű is, a Dornier Do-X. S hogy mennyivel volt nagyobb ennél a dömpernél? Erre is van egy érdekes ábra. Ráadásul úgy rémlik, a Dornierről korábban már érintőlegesen mintha írtam volna. Ha nem, akkor feltétlenül pótolni fogom :)

Kalinin-K-7-VS-Donier-Do-X.jpg

Jöjjön a végére egy érdekes szerkezeti rajz is:

Kalinin-K-7-TechnicalDrawing-Left-Thumb.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr823297959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.10.25. 19:28:29

Bzmg. Az oroszok mindig nagyban gondolkodtak.
süti beállítások módosítása