Kayama 2009.09.29. 17:11

IVAO - csapó 2.

Nos, újfent az IVAO a fő témám. Egy olyan hely, ahol szinte minden nap, minden alkalommal tanulok valami újat. Természetesen a repülés, illetve a légiirányítás területén. DE! Nem csak én! Mire is gondolok itt? Többek között azokra, akik - velem együtt - újoncnak tartják magukat a rendszerben, akiket - velem együtt, vagy nálam sokkal jobban is - érdekel ez az egész, továbbá azokra is, akik a való életben, hivatásszerűen foglalkoznak repüléssel, légi irányítással.

Igen, most lehet nagyot nézni, lehet hitetlenkedni "de hisz ez csak egy játék!" felkiáltással... Ami valahol jogos is - lenne. De, újfent kiderült számomra, hogy nem csak én veszem komolyan, és nem csak nekem nem tűnik ez a történet egy szimpla játéknak.

Átépítik Ferihegyen a 2. terminált. Most had ne próbáljam (nem is készültem fel rá) elmagyarázni, mi változik. Azért megpróbálom... Röviden, a földi irányítási feladatok "gazdát váltanak", új feladatkörök, új feladatok jönnek létre. Erre az újításra 20 embert képeznek ki az illetékesek. És hogy hogyan is kapcsolódik össze ez az átépítés Ferihegyen, meg az IVAO? És miért is írok én erről? Lássuk...

Az IVAO - ahogy már említettem korábban - számomra nem játék. Most kiderül, hogy nem csak számomra nem az, hanem meglehetősen komoly szerepe van a való életben is. Az IVAO magyar divíziójában vannak valós pilóták is, olyan emberek is, akik ténylegesen Ferihegyen dolgoznak. Az egyik ilyen ember közbenjárásának köszönhetően, az IVAO segít kiképezni az új feladatkört betölteni kívánó embereket, a hálózat segítségével gyakorolhatják be az új irányítási, gurítási és egyéb gyakorlati tennivalókat, úgy, hogy a hálózaton jelen lévő irányítók és pilóták valósághű helyzeteket, forgalmat generálnak az oktatás ideje alatt - pont ugyanúgy, mint általában bármikor. Repülnek, irányítanak - és közben maguk is tanulnak, nem csak a kiképzésben részt vevő, Ferihegyen szolgálatot teljesítő emberek.

Mindehhez elég komoly leírások, oktatási anyagok, kézikönyvek nyújtanak segítséget. Szóval komolyan van véve a dolog (jó magyar nyelvünk sírhat eme fogalmazás miatt).

Erről jut eszembe... Rég irányítottam... Még valamikor júliusban?....... Újra kéne nézni a kézikönyveket, átnézni a ferihegyi változásokat... Megyek is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr921416059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása