Kayama 2009.10.07. 07:59

AGP-Projekt

Hétfőn indult a Budapest Airport Zrt. és az IVAO közös projektje, amire korábban már utaltam. A dolog nagyjából úgy néz ki, hogy délutánonként "full staff" van a légtérben, tehát teljes irányítói lefedettség, minden pozícióban - hogy az új pozíciót tanulók is gyakorolhassanak -, illetve, lehetőség szerint minél több gép indul-érkezik-köröz Ferihegyen, kellemes kis forgalmat generálva az irányítóknak. Emellett az indulás-érkezés-körözés mellett speciális helyzetek, várakoztatás, miegymás van - hogy mindenki tanulhasson.

Az első két nap után a "régiek" nagyon lelkesek, hiszen nagyszerű élmény lehet úgy repülni, irányítani, hogy szinte él az IVAO, mert - hála Istennek (és a szervezőknek) - szép számban vannak pilóták is. Jó dolog látni a gépek jeleivel teli radarképet. Jó olvasni a fórumon a visszajelzéseket. Még az is jó dolog (mert már ilyen is van), hogy valakinek a gépe, programja nehezebben bírja a nagy forgalmat.

Jó lenne irányítani valamelyik este, de mire oda jutok, általában véget ér ez a kis gyakorlatozás. A repülési ismereteim még túlságosan hiányosak ahhoz, hogy beszálljak én is a forgalom-növelésbe. Addig meg főleg nem erőltetem a dolgot, amíg ilyen gondot okoz a repülés és a kommunikáció... Viszont a többiek jól érzik magukat :)

AGP-Projekt. Azért, ez nagyszerű dolog ám. Innentől már tényleg sokkal többről szól az IVAO (számomra legalábbis), mint egy online szimulátoros játékról... Kívánom, hogy ez a forgalom, ami második este létrejön, kitartson legalább az oktatás ideje alatt, de inkább kitartson utána is. Kívánom, hogy a pilóták, irányítók lelkesedése töretlen maradjon, és tényleg a repülés, irányítás élvezetén maradjon a hangsúly. Kívánom, hogy a Budapest Airport Zrt. "nálunk tanuló" munkatársai minél sikeresebben be tudják gyakorolni új feladataikat, és maradjanak esetleg velünk később is (az itt tapasztalt nagyszerű hangulat miatt is) :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr201433324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása