Pár napja töröm a fejem ezen a bejegyzésen... Valahogy nem igazán érzem méltónak magam a feladathoz, de talán ezzel is adózhatom az emlékének.

Az IVAO holland divíziójának volt aktív tagja, és szinte mindenki ismerte. Bert Grijmans az a személy, akiről írok, és aki a TFF555 hívójellel repült a hálózaton. 2001 óta volt tagja az IVAO-nak, ez idő alatt több, mint 14000 órát repült. Kedvelte többek közt kis országunkat is, Ferihegyen sokat megfordult - hiszen a való életben dolgozott Budapesten is. Magyarul köszöntötte az irányítókat, sokukat nevükön is szólított. Különleges, kedves ember volt - bár én talán csak egyszer találkoztam vele...

Távozása viszont az egész IVAO-t megrendítette... 79 éves korában hagyta itt a földi létet, és immáron az égiek irányításával hasítja a levegőt.

Emléke - biztos vagyok benne - örökre megmarad. Úgy vélem, legenda ő e hálózaton. IVAO-s adatlapjából idézek:

Born 5-12-1929. Served KLM 43 yrs from 1947-1990 as Flightdispatcher/Flight Ops officer/ Stationmanager at Gander/Karachi/Madrid and Budapest. From 1949-1952 had to join the Royal Dutch Airforce where i flew the Beechcraft and DC-3 as observer and got a training as Radio-Radar controller. My last 17 KLM-years i was Movement Control Officer and ended my career as Deputy Head of the Movement Control Centre. As child aviation was my hobby - became my profession and now it is my hobby again...It keeps me young. My first flight in real was august 1948 with the DC-3 EHAM-EHEH. Hobbies: FS/chess/meteorology/astronomy/genealogy, etc. etc.

November 29-én közös repüléssel adóznak egy nagyszerű ember emlékének az IVAO tagjai. Isten Veled, mindenki Bert Bácsija....

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr901556193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása