Mint az közismert, kis hazánkban forgatja a legújabb Die Hard részt a nagy híresség (egyik kedvenc színészem), Bruce Willis és stábja... Persze, sokféle mindenféle hír, fotó és cikk jelent meg már korábban is mind a színészről, mind a forgatásról, azonban a mai, amibe belebotlottam, mindent visz. Nálam legalábbis :)

A BorsOnline.hu cikkjében olvastam a következőket:

PÉTER RÁIJESZTETT BRUCE WILLISÉKRE

Agresszív felszállást kértek Bruce Willisék a Magyar Honvédség pilótájától. Többet kaptak, mint amire számítottak: a filmeseket halálra rémítette Simon Péter őrnagy.

A világhír felé repíti a MI–24 típusú harci helikoptert Simon Péter őrnagy, aki egy kis túlzással mondva, a Die Hard 5 rendezőjének, John Moore-nak a „kedvenc magyar filmsztárja” lett.

A pilóta ugyan szerényen hallgat arról, hogyan nyűgözte le a hollywoodi filmeseket, ám a stáb egyik alkalmazottja megsúgta: a rendező szuperlatívuszokban beszélt a munkájáról. Persze az elégedettség kölcsönös, az őrnagy számára is felejthetetlen élmény volt a forgatás minden pillanata.

– Valószínűleg a tegnapi volt az utolsó forgatási nap – legalábbis számomra. Az utolsó simításokat végeztük a helikopteres jeleneteken – kezdte Simon Péter. – A rendező, John Moore elmagyarázta, mit szeretne látni pontosan, ahogyan ő fogalmazott, agresszív felszállást kért.

Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a helikopternek minél hamarabb fel kell gyorsulnia, és elemelkednie a földről. Minél alacsonyabban csinálják, annál látványosabb, egyébként akciófilmekben gyakran látni ilyen jelenetet.

Nos, az első felszállás túl agresszívre sikerült, annyira, hogy a filmesek is hasra vágták magukat a kamerák mögött, ezért újra kellett vennünk – nevetett a pilóta, aki azt is elárulta, hogy életre szóló élmény volt az a néhány nap, amit a Die Hard csapatával tölthetett.

– Amikor Végső Sándor őrnagyot és engem kijelölt a parancsnokunk a feladatra, álmomban nem hittem volna, hogy ilyen nagy durranás lesz ez az egész. Hihetetlen, mennyi pozitív visszajelzést kaptunk, úgyhogy tényleg nagyon boldog vagyok! – tette hozzá az őrnagy. 

Forgatott Gábor a hős mentős is

Orosz mentőst alakított a Die Hard 5 – Drágább, mint az életed című Bruce Willis-filmben Siklósi Gábor, a Hungary Ambulance Mentőrobogó Szolgálat ikonikus alakja. A sokoldalú mentőtiszt lelkesen mesélt a forgatásról.

– Egy olyan jelenetben kaptam szerepet, ahol egy irodaház robbanását követően rengetegen megsérülnek – emlékszik vissza Gábor. – Érdekes élmény volt cirill betűs mentőautóval kocsikázni, és az is, hogy Bruce Willis közvetlen közelében lehettem.

Mindössze pár méterrel mellettem sétált, vagy futott el a sztár, attól függően, hogy éppen melyik jelenetet vették fel.

 

Ezek után összefutottam ezzel a videóval, és teljesen jogosnak érzem a reakciót :) Ez van, ha valaki eleget tesz a rendezői utasításnak ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr784592706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása