Kayama 2010.03.26. 22:03

FS9 v FSX

Bő egy éve van a gépemen repülőszimulátor program. Ez a program az FS9 (avagy FS2004), MS fejlesztésű "játékszer". Gondoltam rá, hogy úgy jellemzem, viszonylag egyszerű, nem túlzottan nagy igényű, kiegészítőkkel nagyon látványos tud lenni. Azonban, ezt mégsem írhatom teljes lelki nyugalommal, több okból is. Egyrészt, mert az elmúlt egy év alatt - bár egészen jól megtanultam kezelni a programot - még messze nem vagyok olyan felhasználói szinten az FS9 terén, mint ahol lehetnék, ebből adódóan nem ismerem 200%-ban a program minden pontját, területét. Másrészt csak nagyon lelkes amatőr vagyok, aki inkább ne véleményezzen, hanem élvezze a program által nyújtott lehetőségeket. Harmadrészt, nagyképűség lenne tőlem ilyet tenni.

Ma azonban birtokomba jutott az FSX verzió. Az FS9-hez képest a grafikája, nos... Szerintem sokkal extrább, kidolgozottabb, részletesebb... A gépigénye is pár kategóriával komolyabb. Nagyon szép, nagyon látványos, tényleg nagyon tetszik... Azonban, jó pár dolgot, amit az FS9-ben már megtaláltam, megszoktam, itt nem biztos, hogy ott lelem, ahol számítok rá... Teljesen nyilvánvaló, hogy az FSX-hez segítségre lesz szükségem, mert egyelőre úgy látom, fölébe készül kerekedni női mivoltomnak... Ma azt mondták, ha elkezdek FSX-el repülni, nem akarok majd többet FS9-el repülni... Hááát... Őszintén szólva, első körben, bár a látvány lenyűgöző, még meglehetősen visszavágyom a "jó öreg" FS9-hez. Azt már megszoktam...

Szó sincs arról, hogy meghátrálnék az FSX bonyolultabb részeitől - egyszerűen csak "kérni fogom a közönség segítségét" :) Hát, mindegy, a puding próbája az evés :) Kérlek, kedves Olvasóm, kívánj szerencsét :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr691871764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pateszi 2010.03.28. 11:30:31

Szerencsét kívánok!
Azért ez mégiscsak egy játék és nem kell hozzá pilótavizsga sem, mint a való életben. Ha lepottyansz, sem akkora a baj, tehát igazán bátran lehet próbálkozni és kísérletezni. Ha továbbra is ilyen jókat írsz a blogodon, mindig lesz közönség is, aki besegít, ha kell. :)

Zebra 2011.03.13. 08:36:00

Bátorság Kayama, ha nekem megy FSX-ben, Neked pláne menni fog, ha szereted a 2004-et, az FSX-et pláne szeretni fogod, sok örömöd lesz benne! :)

Zebra 2011.03.13. 08:38:38

Most látom, hogy ez tavalyi bejegyzés, akkor meg mit bátorítgatlak én? Inkább megnézem a frissebbeket. :)

Kayama 2011.03.14. 18:59:18

@Zebra: Kedves Zebra! Köszönöm a hozzászólásodat :) A sors úgy hozta, hogy FS9-nél maradtam. Az FSX-hez erőműre lenne szükségem (az FS9-hez pedig jelenleg legalább 2 giga memóriára...).
Bár most kissé időhiányban szenvedek, azért remélem, néha rám nézel :)
Kék eget, jó repülést Neked!

Zebra 2011.03.14. 19:47:59

Hát igen, gépigény, tehát egy kis plusz költség az tényleg van, de van plusz élmény is. Bár nem tudom, hogy az FS9-et mennyire lehet kiegészítőkkel, kütyükkel felfejleszteni. Bizonyára lehet, nem az alapprogram miatt ragaszkodnak hozzá annyian. :)
Az én gépemen az FS9 is fönn van, de nem használom, csak néha kipróbálok rajta egy-egy modellt. Mert hogy (ez itt a reklám helye?) én meg nem annyira repülök, hanem inkább "festegetek". A repainttal bíbelődök, aztán csak kipróbálom az új festésű gépet, és már agyalok a következőn.
Olvasgatom a bejegyzéseidet, nagyon tetszik a lelkesedésed, és csodálom az alaposságod, ahogy komolyan tanulod a szakma csínját-bínját.
Nemrégiben én is indítottam egy blogot, ahol be szeretném mutatni, és elérhetővé tenni a repülőgép gyűjteményemet, azokat is, amiket én festek át, és azokat is, amik máshonnan kerültek hozzám. Ezek jellemzően magyar gépek.
Ha lélegzethez jutsz, és kedved lesz, látogass meg, ha pedig tetszik, vigyél a gépeimből.
Itt vagyok található: fsx-igy.blogspot.com/

Ez a "Zebra" nick csak rámragadt, mint csacsira a fül - Tarr Feri vagyok. :)

Kayama 2011.03.14. 20:23:55

@Zebra: Egy darabig az általam "repült" PC-n is fent volt az FSX - kedveltem, mert szép volt a háttér, a táj, meg látványosabb volt ez-az, de nem tudtam megtanulni... FS9-nél volt azonnali segítségem, tanítóm, azt gyorsan ki is ismertem. FS9-hez is rengeteg kiegészítő és szépségesító megtalálható, az LHSimulations csapatának (www.lhsimulations.hu/) köszönhetően magyar repterek készülnek ingyenesen FS9, FSX és X-Plane alá... Szerintem pislants be hozzájuk :)

Zebra 2011.03.14. 20:29:10

@Kayama: köszönöm a linket, be fogok nézni oda is - holnap! Jól elfáradtam ma, és már fellőtték a pizsamát. Jó éjt! (Most mondjam, hogy kék eget?) :)))

Kayama 2011.03.14. 20:33:38

@Zebra: Jó éjt Neked (is) :)
Kék eget - hisz kék az most is... Csak sötétkék ;)
süti beállítások módosítása