Kayama 2010.10.01. 00:27

SO Flight

Csütörtök estére lett meghirdetve első SO-flight-om, egy helikopteres akció a Köröshegyi völgyhídhoz.


 

A speciális repülési feladatok kedvelőit hívjuk most bevetésre.
Informátoraink jelezték, hogy elvetemült adrenalinfüggők engedély nélküli bungee-jumping ugrásokat és illegális gyorsulási versenyeket tartanak a Kőröshegyi völgyhídon. A következő nagyszabású akciót csütörtök estére tervezik, ezért kérünk mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy pattanjon rendőrségi vagy mentőhelikopterbe, és tartson velünk. Bárkit szeretettel látunk az önkéntes rendvédelmi küldetésre, nem kizárólag katonai repülés iránt érdeklődőket!

Szentkirályszabadjáról (LHSA) indulunk helyi idő szerint 22 órakor (20.00 UTC), majd az akció végén oda térünk vissza.
A helikopterek a hídon fognak leszállni.
Mivel várhatóan forró lesz a hangulat az ugrók és a gyorsulók miatt, tűzoltó helikopterrel is lehet a bevetésre jönni – menet közben vizet a Balatonból vételezhettek.

Az útvonal tehát LHSA – Völgyhíd – LHSA.
Kezdés: 20:00Z / 22:00LT
Találkozó: HU_Members csatorna, cc.ts.ivao.aero

 


Ez volt a terv. Ki is lett írva a fórumon, és a HUE honlapján is... Végül Szpidivel "édeskettesben" sikerült teljesítenünk a küldetést, bár, mikor kiderült, hogy végül rajtunk kívül más nem jön, kicsit módosítottunk a terven, és Kilitiről szálltunk fel. Izgalmas volt, ugyanis igen rég nem repültem már általában sem, helikopterrel meg kifejezetten távolinak tűnik az utolsó repülés dátuma...

Összességében jó volt... Rég repültem így Szpidivel :) Más kérdés, hogy jó lett volna, ha a többiek is jönnek... Vagy, ha többen is... Mindegy, jövő hétre is megpróbálunk valami specop flight-ot - ami nem feltétlenül katonai repülést jelent. Az SO lényege, hogy ide tartozik minden olyan repülési feladat, ami nem átlagos, civil, utas- vagy teherszállító repülés. Ide tartozik a mentés, a légi járőrözés, a tűzoltás, meg még nem is tudom hirtelen, hogy mi... Érdemes kicsit jobban felderíteni az SO nyújtotta lehetőségeket :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr932336071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.10.01. 10:39:00

Nem kötözködnék, de nem túl életszerű éjszaka bungee-zni a hídról... :D

Kayama 2010.10.01. 11:05:11

@immortalis: Hát ne kötözködj ;) Amúgy is nappali fényben repültem, szerintem Szpidi is... Azonban, ha a gyorsulási versenyt is hozzávesszük, akkor a jelenlévők elvileg frankón megvilágíthatták (volna) a helyszínt ;) Tudod, minden csak szervezés kérdése (lsd. xXx, autóelkötés, hídról leugrás, other)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.10.01. 21:06:38

Próbáltam helikopterezni ma. A felszálláson és a pörgésen kívül más nem sikerült. :( Ezt a joystick bánta, földhözk_rtam a hatvanhatodik piruett után.

Kayama 2010.10.01. 21:15:11

@immortalis:
Nem egyszerű - az elején.. A joyra vigyázz, még kellhet... Kéne valami hálózatszerűség, segítek, amiben már tudok... (marha nagy tapasztalatom van ám, legtöbbször nagyjából arra halad a madár, amerre akarom...)

Bandara65 2010.10.03. 14:56:20

Te jó ég, hogy ti meg miben utaztok! Én meg tanulok a földön járni, mint a kisegér. Az is azt mondta a mamájának, amikor látott egy denevért, hogy mama én pilóta leszek.

Kayama 2010.10.03. 15:19:03

@Bandara65:
A való életben leginkább az apukám kispolákjában utazom :D

Kell valami, ami segít néha kiszakadni a mókuskerékből... :)

Bandara65 2010.10.04. 11:27:34

@Kayama: Ismerős az érzés, én ezért szoktam bolyongani a folyóparton, a természetben, fotózgatni erre-arra, olvasni sem lehet mindig, és a pc-t is hanyagolni kell néha. Régebben kacérkodtam a dologgal 2 x ugrottam ernyővel, hatalmas élmény, de nem az én zsebemnek való és a motorozást is ez miatt kellett hanyagolni. Így nekem is marad a pc ha extra kikapcs-ra vágyom.
süti beállítások módosítása