A Kerozingőzös Portált üzemeltető kedves ismerőseim egy nagyszerű ötlettel álltak elő. Fotópályázatot hirdettek. Három fő kategóriában lehet képeket nevezni, de - természetesen - a legfőbb téma a repüléssel kapcsolatos. Íme a három kategória:

Airport

Egy polgári vagy katonai repülőtér mindennapjaiból kiragadott pillanatok, életképek. Bármilyen fotót vagy sorozatot elfogadunk, mely közvetve vagy közvetlenül, de mindenképpen kapcsolódik a repülőtérhez. A kép készülhet pl. a Ferihegyi Repülőtér galériájáról is, de pályázni lehet légifotókkal, kerítésről készült csendélettel, vagy épp egy kis füves vidéki reptér hangárjáról vagy vitorla üzeméről készült képpel is.

A repülő ember

Olyan portrékat, emberábrázolásokat várunk ebbe a kategóriába, melyeken keresztül a fotós a repülésről, a repülés szeretetéről mesél. Nem kritérium, hogy a képeken bármilyen repülőgép szerepeljen, a készítőn múlik, hogy az alkotás illeszkedjen a kategóriába. Ha valaki lefényképezte a világ legszebb mosolyú légi utaskísérőjét, esetleg a legvagányabb vadászpilótáját, azon portrékat szintén ide várjuk! :)

On final

Ha a spotterkedés lelkes híve vagy, ez a Te kategóriád. Mutasd meg, hogy nem csak egy kaptafára készített, tizenkettő-egy-tucat stílusú spotterfotókat lehet készíteni, hogy a Tiéd más, szebb, jobb, esetleg olyan típusról készült, amelyik Magyarországon szökőévente egyszer fordul csak meg. Ebbe a kategóriába olyan képeket várunk, melyeken a repülőgép legalább egyik - vagy az összes - futóműve kinti helyzetben van. Spotterkedésre fel - irány a legközelebbi repülőtér!

A dolog szépsége, hogy a 2011. február 1-től 2011. március 7. éjfélig tartó pályázat zsűrije is igen komoly emberekből áll, név szerint: Hardy Mihály, Strammer Zsaklin és Dr. Toperczer István választja ki a nyertes fotókat.

A nyereményről is ejtsünk pár apró karaktert, már csak úgy kedvcsinálónak ;) A kategóriák nyerteseinek a pályázat támogatója, a setarepules.kerozingozos.hu tulajdonosa egy fél órás sétarepülést ajánl fel a Dunakanyar felett.

Azon tűnődtem el, hogy vajon van-e olyan fotóm, ami egyáltalán versenybe szállhat bármely témában... Azonban biztos vagyok benne, hogy a repülés (és fotózás) szerelmeseinek ez nagyszerű alkalom arra, hogy megmutassák, mit tudnak. Tessék hát mindenkinek masinát ragadni, és fotózásra fel!

Pontos információkat a pályázatról, a beküldendő fotókkal kapcsolatban itt találhat a kedves érdeklődő olvasó: FOTÓPÁLYÁZAT

Sok szerencsét, kék eget, csodás fotókat és minden jót mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr252634393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása