Kayama 2013.07.02. 10:29

Pilóták háborúja

A napokban láttam egy érdekes filmet. A címe: Pilóták háborúja. Eredeti címe: The Tuskegee Airmen. Biztosan sokan ismerik, akik mégsem, azoknak itt egy rövid összefoglaló róla.

"A második világháború alatt egy különleges terv keretében afroamerikai pilótákat képeznek ki az alabamai Tuskegee melletti légibázison. Az ellentámadásra készülődő kiválasztottak között van Hannibal, Billy, Walter, Leroy és Lewis. Az öt fiatal kadét összebarátkozik. Míg ők a németek elleni harcra készülnek, a rasszizmussal találják magukat szembe. Joy ezredes szerint a jelenlétük nem kívánatos, csak elfoglalják a helyet az „igazi” pilóták elől. Bár Lewist eltanácsolják, Walter pedig lezuhan, a többiek sikerrel teljesítik a feladatokat. A fekete pilóták végül a harctéren bizonyítják rátermettségüket."

A film igaz történeten alapul. Különleges emberekről, megvalósuló álmokról, rasszizmusról, repülésről szól.

A film mondanivalója mellett a repülőgépek is felkeltették az érdeklődésemet. Aki ismer, annak nyilván ez nem olyan nagy újdonság. Supermarine Spitfire, P-51 Mustang, és a B-17-es "apróságok"... Mindegyik olyan gép, mely önmagában megér egy-egy bejegyzést.

Új erővel szeretnék nekilátni a blogomnak. Annyi jó film, annyi remek repülőgép, annyi érdekesség van még ebben a világban...

Végül, néhány képet engedjetek meg a második világháborús, színes bőrű pilótákról, a Tuskegee-team-ről.

Tuskegee Airmen2.jpg

Tuskegee Airmen3.jpg

Tuskegee Airmen1.jpg

Tuskegee.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr645387373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása