Kayama 2010.11.30. 14:36

Újabb csütörtök

Reménység szerint az előttünk álló - immár decemberi - csütörtök estén folytatjuk az SO-flight-okat. Újabb VESPA-küldetést terveztem. Az 1972-ben, az Andok-hegységben szerencsétlenül járt 571-es járat túlélőiért indulunk útnak. Íme, a repüléshez készített plakát (meg a fórumon meghirdetett egyéb tudnivalók):

1972-ben az Uruguay-i rögbicsapat repülőgépe balesetet szenvedett az Andok hegységben. Ezen a csütörtök estén felkutatjuk és megmentjük a túlélőket - mázli, hogy igazából nem kellett '72 óta várniuk.
A repüléshez kapcsolódó scenery és tudni valók megtalálhatók a LINK mögött.

Induló - és érkező - repterünk Chilében, az Arturo Merino Benitez reptér (SCEL) (térkép) (infók). Tengerszint feletti magassága 1555 láb.

Elsősorban olyan gépek, helikopterek szükségesek a küldetéshez, amelyek bírják a magaslati levegőt (11000 láb), és bírják a cipekedést!


Találkozó csütörtök este a cc.ts.ivao.aero szerver HUE_CC csatornáján, 20:00UTC (21:00LT) időben.

Remélem, hogy jó kis túra lesz ebből. Remélem, lesz társaságom is az úton. Irány a túlélőkért! A wikimapia-n találtam a következő képet: Igazából nem is nagyon gondolnék bele abba, hogy hogyan is lehet mindazt ép ésszel kibírni, amit azok az emberek, akik 16-an túlélték ezt a tragédiát, átéltek. Kicsit utána olvastam a csütörtöki repülés kapcsán annak, ami akkor történt - őrület.

Az egyik oldalon, a túlélők megérkezéséről készített fotó alatt egy (angol nyelvű) képaláírás elgondolkodtatott. Úgy nézett ki: "The survivor cannibals". Na igen... Bizonyos szempontból igen... De nem túlzás ez egy kicsit? Hiszen nem "életmódszerűen" fogyasztották azt, amit... Hanem, hogy túléljenek... Bár, innen, a messzi majd' 40 év távlatából - jó ég... 40 éve... Vajon kik élnek még az akkori 16 túlélőből? És hogyan élnek azóta?

Lehet, hogy ha úgy lesz, a tragédia 40. évfordulójára szervezni kéne egy nagy közös repülést... Végül, jöjjön még egy kép, a tragédia emlékére.

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr122483601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása