Kayama 2011.02.04. 18:13

Úgy alakult...

... Vagy, mondhatnám úgy is, hogy tulajdonképpen az úgy volt...
Tehát... Egy kedves barátomnak eszébe jutott egy ötlet, és nem volt rest megosztani az ötletét velem. Mivel itt próbálom megfelelő formába varázsolni a gondolatmenetet, sejthető, hogy picike köze lehet a repüléshez. Igen, így van. Címszavakban csak annyit, hogy repülés, biztonság, biztosítás, légi jog.

Mindezt a napokban osztotta meg velem kedves barátom, aki annak idején főiskolai évfolyamtársam volt. Ma már azt is tudom, hogy ha ma járnék főiskolára, miből írnám a szakdolgozatomat - egészen százezer százalékig biztos vagyok benne, hogy köze nem lenne a társadalombiztosítás közigazgatásához :D

Had ne mondjam el most egészen konkrétan a dolgot, de legyen elég annyi, hogy feltüzelt a téma. Nem kicsit, nagyon (amúgy őszödiesen). A jogszabályok világa valahol mindig is elvarázsolt (őrült perverzió, tudom én, de hát, senki sem lehet tökéletes). Amióta pedig komolyabb kapcsolatba kerültem a repüléssel, és az IVAO-nak hála, kicsit bennfentesebbnek érezhetem magam, a dolog még inkább komolyodott - de a nagy durranás most jött el. Konklúzió: ugorjunk fejest a légi jogba!

Kedves barátaim - és természetesen önkéntes kutatómunka - segítségével elkezdtem beszerezni a repüléssel kapcsolatos szinte minden kapcsolódó jogszabályt, anyagot, tudnivalót, és már pontosan látom, hogy a dolog olyannyira nem lesz egyszerű, mint amennyire a téma nem kicsi. És még csak most kóstoltam bele...

Azt hiszem, későn érő típus vagyok... Vagy csak rácsodálkozom néha a világra nagy naivan... Vagy csak időnként belebotlok emberekbe, ötletekbe, amik/akik mutatnak valami érdekességet. Viszont, akárhonnan is nézzük, ez a témakör, ez a világ teljesen magával ragadott. Nagyon szívesen tanulnék - és fogok is! - azért, hogy azt csinálhassam, amibe most belebotlottam.

Repülni vágyom, a repülőgépek, repterek világába - egy olyan világba, amelyről mindig azt hittem, még csak megközelíteni sem lesz lehetőségem sosem... Tanulni vágyom, a repülőgépekről, a repülésről, légterekről, irányításról, mindenről, ami ezzel összefügg. Dolgozni vágyom ebben a különleges világban, részesévé válni, együtt élni-fejlődni vele.

Repülés! A világ egyik legjobb dolga :) Jut eszembe! Köszönöm az eddigi segítségeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://kayama.blog.hu/api/trackback/id/tr972639096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zebra 2011.03.16. 17:34:03

Fejest a légi jogba? Így tavasz közeledtével? :)))

Kayama 2011.03.16. 17:36:18

@Zebra: Őrült dolog, igaz? ;)

Zebra 2011.03.17. 07:18:17

Már tudom kihez forduljak, ha repülés közben zaklat a párom, hogy mosogassak el, és emiatt lezuhanok! :)
süti beállítások módosítása